Milagannam - மிளகாணம்

"மிளகாணம்" - என்கிற கறிவேப்பிலைக் குழம்பு நாக்குக்கு ருசியைக் கூட்டும். இரும்புச்சத்து கொண்டது. இதைச் சூடான சாதத்தில் போட்டுப் பிசைந்து சாப்பிட்டால் சுவையும், மணமும் அசத்தும். இதை நல்லெண்ணெய் சேர்த்துச் சாப்பிட்டால் வயிற்றுப்புண் ஆறும். ஜீரண சக்தி பெருகும். நோய் எதிர்ப்பு சக்தி உண்டாகும். பார்வைத்திறன் அதிகரிக்கும். பித்தம் குறையும். Milagannam - the traditional Kuzhambu is good for health which tastes good and cleanses stomach, increases metabolism and eye sight, reduces Piththa and cures stomach ulcers when taken with Gingelly Oil. Taste would awesome.

RECIPE FOR MILAGAANNAM @ CURRY LEAVES KUZHAMBU

In a kadai add gingelly oil, saute pepper, jeera and 2 handful of curry leaves.  Grind this in a mixer to fine paste.  In a kadai, add gingelly oil 3 tsp, add asafoetida, mustard seeds and allow to temper.  Now add 2 red chillies to it and 2 or 3 pieces of drumstick (optional) and add Tamarind paste and bring to boil to thick consistency.  Now add the grinded paste to it and bring to boil again.  Remove from flame and serve hot with plain / steamed Rice.